Prodaju se u više trgovačkih lanaca: U omiljenoj grickalici pronađeni crvi

O svemu je informiran i DIRH koji je odgovorio...

18.01.2024. 18:36
  • Podijeli:
pistacije_Hrvatska_crvi_foto_FB-65a7a1b72f44a.webp Foto: Facebook/Halo, inspektore

U Hrvatskoj su u originalnim pakiranjima pistacija, koje distribuira Interspar (kupljeno u Slavonskom Brodu), a na to tržište stavlja Intersnack (bivši Franck) iz Hercegovca, pronađeni crvi.

Evo što stoji u njihovoj objavi:

U septembru prošle godine u Intersparu u Kaštel Sućurcu i zagrebačkom Konzumu su se prodavali indijski oraščići i pistaciji u kojima su se pronalazili crvi i razni insekti.

Prije nekoliko dana u našičkim Plodinama su se u prepakiranim pistacijama našli - crvi. To se jučer (16. januar) dogodilo i s originalnim pakiranjima pistacijama koje distribuira Interspar (kupljeno u Slavonskom Brodu), a na hrvatsko tržište stavlja Intersnack (bivši Franck) iz Hercegovca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Indijske oraščiće iz Konzuma kao i pistacije iz Plodina na hrvatsko tržište stavlja Marijan voće iz Dugog Sela.

O svemu je informiran i DIRH koji je odgovorio:

"Prisutnost crva u hrani može biti uzrokovano nehigijenskim uvjetima rukovanja s hranom te neprikladnim uvjetima skladištenja sirovine odnosno gotovog proizvoda. Također postoji mogućnost da je već sirovina inicijalno bila kontaminirana bez vidljivih znakova kontaminiranosti koje su tokom vremena čuvanja dovele do pojave prisutnosti crva i kvarenja hrane", kazali su, između ostalog, iz Glavnog inspektorata Hrvatske.

Kako je dalje navedeno u tekstu, građani se pitaju - "što se to događa s omiljenim grickalicama u kojima sve češće potrošači zatiču crve i razne insekte kojima tamo nije mjesto".

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()