Požar na Čiovu i dalje aktivan, očekuje se dolazak kanadera

Veliki požar zahvatio je Čiovo u četvrtak po podne

28.07.2023. 07:16
  • Podijeli:
Pozar Ciovo_Ivo Cagalj PIXSELL-64c28d321224b.webp Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar na Čiovu je i dalje aktivan, očekuje se dolazak kanadera, izjavio je jutros Marin Buble, kamandant trogirskih vatrogasaca.

On je naveo da je noćas vatra sprečavana da dopre do puteva i da je izgorilo više od 400 hektara trave i niskog rastinja, prenosi portal Index.hr.

"Noć je bila mirnija. Još ima otvorenog plamena, mestimično i izdimljavanja; 145 vatrogasaca i 45 vozila aktivno su čuvali požarište", rekao je glavni komandant vatrogasaca Slavko Tucaković.

On je najavio da će tokom jutra biti angažovani kanaderi. 

Veliki požar zahvatio je Čiovo u četvrtak po podne. Vatrogasci su uspjeli da ga okruže i odvrate od kuća. 

Cijelo popodne u gašenju su pomagala tri kanadera i tri Er traktora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()