Poskupljuje putarina u Srbiji

Od 1. aprila

24.03.2023. 16:53
  • Podijeli:
putevi-anadolija.jpg

Putarina će od 1. aprila poskupiti za 14 odsto, a za korisnike elektronske naplate putarine (ENP) osam odsto, rečeno je danas u Putevima Srbije.

Putarina će poskupiti na osnovu Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara, a na osnovu saglasnosti koju je dala Vlada Srbije na izmijenjenu Odluku o visini naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dijela i putnog objekta (putarina).

Prema toj odluci, od 1. aprila, na dionici Beograd - Preševo putarina će iznositi za automobile (prva kategorija) 1.690 dinara, od Beograda do Dimitrovgrada 1.490 dinara, a od Preševa do Dimitrovgrada 1.180 dinara.

Od Beograda do Šida 480 dinara, od Beograda do Subotice 720 dinara i od Beograda do Čačka 530 dinara.

Pomenutom odlukom utvrđeno je da korisnici ENP u pripejd i postpejd sistemu ostvaruju popust na plaćanje putarine u iznosu od šest odsto.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()