Politički komitet Savjeta Evrope odlučio: Podržana preporuka o članstvu Kosova*

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan.

27.03.2024. 18:55
  • Podijeli:
zastava kosovo_Pixabay-1667143315597.webp Foto: Pixabay

Politički komitet Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope podržao je na današnjoj sjednici preporuku izvjestioca Dore Bakojani da samoproglašeno Kosovo bude primljeno u tu organizaciju, potvrđeno je "Novostima".

Ovo je isključivo politička odluka, jer se samoproglašena država još jedan korak približava članstvu u najmasivnijoj evropskoj organizaciji i pored činjenice gotovo svakodnevnog kršenja vladavine prava, na kojima je upravo Savjet Evrope i zasnovan.

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan.

Ni u Prištini nisu krili da su imovinu manastiru Visoki Dečani vratili tek kada im je Bakojanijeva saopštila da je to jedan od uslova za Savjet Evrope. To su jasno rekli i njihov premijer Aljbin Kurti i predsjednica samoproglašenog Kosova, Vjosa Osmani.

Malo ko može da povjeruje da će preostale obaveze, među kojima je i formiranje Zajednice srpskih opštine, Priština ostvariti kasnije i to će, kako je Bakojanijeva rekla biti praćeno postmonitoringom.

Isti ZSO ne žele da formiraju već 11 godina od kada je dogovorena Briselskim sporazumom, prenosi "b92".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()