Počela gradnja autoputa Bijeljina-Rača

Prema podacima Autoputeva Republike Srpske, predviđena je gradnja auto-puta na trasi Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača ukupne dužine oko 70 kilometara.

15.09.2022. 09:52
  • Podijeli:
dodik_vucic_tanjug Cropped.jpg Foto: Tanjug

Radovi na izgradnji dionice auto-puta od Bijeljine do Rače počeli su danas u mjestu Velika Obarska, nedaleko od Bijeljine, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandara Vučića, člana Predsjedništva i predsjednice Republike Srpske Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Na svečanom otvaranju radova, na Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar energetike Srpske Petar Đokić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i drugi ministri.

Dionica Bijeljina – Rača u Republici Srpskoj nastavak je auto-puta od Beogada ka Sarajevu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio da će deonica auto-puta od Bijeljine do Rače od 20 kilometara biti u funkciji za dvije i po do tri godine.

Kako je rekao, radovi se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će Srbija dati 100 miliona evra za gradnju dionice auto-puta od Bijeljine do Rače.

Auto-put Bijeljina-Rača biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin – Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji, piše Tanjug.

Prema podacima Autoputeva Republike Srpske, predviđena je gradnja auto-puta na trasi Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača ukupne dužine oko 70 kilometara.

Kada je riječ o dionici od Bijeljine i Rače, predviđena je gradnja Petlje Bijeljina Sjever sa naplatnom stanicom, Petlje u zoni između naselja Velika Obarska i Batković, kao čvorište i vezu sa brzim putem iz pravca Pavlović mosta.

Gradiće se i čeone naplatne stanice na kraju dionice, novi carinski terminal na dijelu trase na kraju dionice i baza za održavanje.

U okviru auto-puta gradiće se i mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i odmorište tipa obostrane stanice, kao i i ostali objekti.

Nakon otvaranja radova, lideri dve zemlje uputiće se u Bijeljinu, gde je Vlada Republike Srpske priredila proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()