Ostavila dijete zaključano u autu u garaži trgovačkog centra i otišla u šoping

Ovaj put stvar su spasili savjesni ljudi, o drugačijem scenariju ne želimo ni razmišljati

27.06.2023. 14:30
  • Podijeli:
Dijete Telefon_Pixabay-63eb5c3845ec5.webp Foto: Pixabay

A teško da može biti nešto važnijega od života djeteta i njegova ostavljanja u automobilu. Uprkos teškim, pa i nesretnim, i to nedavnim slučajevima, još uvijek se to može dogoditi. I kao što bi se moglo razumjeti kada se nesretan događaj dogodi zbog užurbanog i stresnog ritma suvremenoga života, puno je teže shvatiti kada je razlog za to – šoping.

A takav se, srećom ne nesretni slučaj, dogodio u Splitu. Zabilježio je to jedan korisnik i objavio u Facebook grupi “Policija zaustavlja Split i okolica”.

On navodi da je parkirajući automobil u prizemlju garaže “City Malla” u Splitu vidio djevojčicu zaključanu u automobilu, zatvorenih prozora.

Viče iznutra da je žedna. Čekamo kraj auta par minuta u nevjerici, a nigdi nikoga. Tija san slikat auto i table i javno objavit. Sreća žena je otišla u Cityja i našla mamu koja je bezobzirno obavljala šoping i još pametuje u stilu: ‘Mala nije tila izać iz auta‘. 

Ne idu mi u glavu ovakvi roditelji. Nije prigodno životinju ostaviti u autu zaključanu, a kamoli malu curicu zatvorenih prozora u podrumu garaže pune ispušnih plinova-zapisao je taj korisnik u Facebook grupi prigodnog naslova “Policija zaustavlja Split i okolica”.

Ovaj put stvar su spasili savjesni ljudi, o drugačijem scenariju ne želimo ni razmišljati, piše Slobodna Dalmacija.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()