Opasan vozač zaustavljen nakon što je jurio 235 km/h

Vozač je zaustavljen i prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama izdan mu je prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura

15.05.2024. 08:49
  • Podijeli:
autoput-pixabay.jpg

Na autoputu A1 policijski službenici policije Zadar zaustavili su 42-godišnjeg državljanina Kosova koji je upravljao automobilom brzinom od 235 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozač je zaustavljen i prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama izdan mu je prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura.

Nadalje, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca, saopćila je PU zadarska.

Ovakve brzine predstavljaju ozbiljnu prijetnju sigurnosti saobraćaja, te visoka novčana kazna i mjera zabrane upravljanja vozilom predstavljaju odgovarajući odgovor na ovaj opasni prekršaj.

Policija poziva sve vozače na poštovanje saobraćajnih propisa i ograničenja brzine radi zaštite vlastite sigurnosti, sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju te općenito javne sigurnosti na cestama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()