Oglasio se MUP Srbije o hapšenju ubice Uroša Blažića

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14

05.05.2023. 08:46
  • Podijeli:
Dubona mjesto pucnjave foto Armin Durgut:PIXSELL-6454a25cb685e.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nakon opsežne potrage uhapsili su U. B. (2002) u naselju Grošnica, u okolini Kragujevca.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14.

Policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.

Odmah je objavljena informacija da je ubio 21-godišnjeg policajaca i njegovu mlađu sestru, a naknadno da ima još šest mrtvih. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić ocijenio je pucnjavu u Mladenovcu kao teroristički akt.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()