Oglasio se MUP povodom izbornog dana: Prijavljena 344 slučaja, od čega 18 krivičnih dijela

Tokom održavanja ovih izbora, prijavljeno je i evidentirano manje događaja nego tokom održanih izbora 3. aprila 2022. godine, navodi se u saopštenju MUP-a

24.12.2023. 12:10
  • Podijeli:
beogradski izbori, 17 dec 2023 - foto Tanjug Vladimir Šporčić-657f8711b28eb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Tokom izbornog dana, 17. decembra, Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljena su ukupno 344 slučaja, od čega su 18 kvalifikovana kao krivična djela, saopštili su danas iz MUP-a.

Krivične prijave

Policijska uprava za grad Beograd je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu podnijela dvije krivične prijave protiv dvije osobe zbog nasilničkog ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe za tešku krađu.

Policija u Kragujevcu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Kraljevu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika protiv jedne osobe i krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari protiv dvije osobe.

Policija u Leskovcu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Nišu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Policija u Novom Sadu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog ugrožavanja sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Pančevu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Somboru podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja.

Policija u Sremskoj Mitrovici podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Užicu podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu dvije krivične prijave zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Čačku podnijela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Prekršajne prijave

Takođe, protiv 10 osoba podnete su prekršajne prijave.

Policijska uprava za grad Beograd podnijela je četiri  prekršajne prijave zbog izvršenih prekršaja vrijeđanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča i jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja svađa, vika i buka na javnom mjestu.

Policijske uprave u Novom Pazaru, Leskovcu i Kruševcu podnele su po jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja vrijeđanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča.

Policija u Kraljevu podnijela je jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a policija u Pančevu jednu prekršajnu prijavu zbog izvršenog prekršaja narušavanje reda na biračkom mestu.

U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izvještaja o prijavljenim događajima.

Tokom održavanja ovih izbora, prijavljeno je i evidentirano manje događaja nego tokom održanih izbora 3. aprila 2022. godine, navodi se u saopštenju MUP-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()