Određen pritvor pripadnicima “balkanskog kartela”

Za 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe

13.05.2023. 14:35
  • Podijeli:
Policija balkanski kartel MUP PINK TV-645cf1e8d4bbd.webp Foto: TV Pink/Printscreen

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvanog balkanskog kartela, koji se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina. 

Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, navodi se u saopštenju ovog suda. 

Naredbom o sprovođenju istrage Javnog tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom Miroslavu Starčeviću je stavljeno na teret izvršenje tri krivična djela neovlašćena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga. 

Osumnjičenom Mladenu Lazareviću  je stavljeno na teret izvršenje dva  krivična djela - neovlašćena proizvodnja  i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog djela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage,  obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode. 

Od toga dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu Zoran Jakšić, a Deniz Mihajlović nalazi u  pritvoru po rješenju Kraljevine Holandije, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu. 

Četiri lica nalaze se u bjekstvu.
  Na saslušanju u tužilaštvu  11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()