Obraćanje Vučića: "Mi smo žalost proglasili zbog ubijenih Srba i svih drugih lica"

"Oni su postavljali barikade, a ne zamke. Riječ je o ljudima, koji su deset, 11 godina pod terorom", kazao je predsjednik Srbije

27.09.2023. 21:36
  • Podijeli:
vučić rts (2)-651483b180c2c.webp Foto: RTS/Printscreen

"Srbija obilježava Dan žalosti zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, zbog smrti svih ljudi. Iz ugla Ustava RS, svi su državljani zemlje Srbije.

Srbija obilježava Dan žalosti i zbog trojice preminulih Srba i zbog kosovskog policajc, mislim da je to civilizacijski" kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem gostovanju na javnom servisu.

Predsjednik Srbije još je dodao:

"Mi smo žalost proglasili zbog ubijenih Srba i svih drugih lica. Edi Rama nije govorio istinu. Ja mislim da je to civilizacijska odluka, ozbiljna i odgovorna odluka", rekao je Vučić, navode mediji u Srbiji.

Vučić je govorio i o ubistvu policajca Kosova*:

"Za mene ti ljudi, kao predsednika Srbije, nikada neće biti teroristi. Da li mogu da opravdam ubistvo albanskog policajca. Po Briselskom sporazumu on nema šta da traži tamo, i za to će naši organi pokrenuti dalje korake", započeo je priču o trojici ubijenih Srba, dodajući da su porodični ljudi.

Predsjednik Srbije nastavio je govor o postavljenim barikadama.

"Kako stvari stoje, oni su postavljali barikade, a ne zamke. Riječ je o ljudima, koji su deset, 11 godina pod terorom. Od barikada sam imao teške razgovore između ostalog sa Milanom Radoičićem. Molio sam ih da se povuku sa barikada. Policajac je bio ranjen od eksploziva koji je služio za postavljanje barikada. To objašnjava prirodu i stvarne namere", rekao je Vučić.

O tome je, dodaje, saznao u ranim jutarnjim satima.

"Mi ćemo svoj posao u skladu sa zakonima Republikje Srbije da obavimo. Ispitaćemo sve što se dogodilo, danas znamo mnogo više", dodao je.

Nastavio je:

"Mi smo se zaprepastili da Euleks ćuti. Oni su zadržani u komandno-operativnom centru odakle su pratili ko se kuda kreće. Kažu da je to bila koordinisana akcija Kfora i Euleksa", naveo je predsjednik Srbije.

Lider Srbije pomenuo je uhapšene Srbe:

"Trojica Srba su još uhapšena, jedan od te trojice je ranjen. Mijailović i Milenković su iz Leposavića, Nedeljković je imao 31 godinu."

Dodao je i podatke o trojici ubijenih.

"Imamo lica koja su spremna da posvedoče da je Mijailović hladnokrvno upucan u glavu, 'overen'."

Na istu temu je naveo:

"Posebno su pravili problem oko Milenkovića. Sa 12 metara je podigao ruke", govorio je o odnosu nadležnih prema utvrđivanju načina na koji su srpske žrtve likvidirane.

Predsjednik Srbije je rekao i da bi tijela ubijenih trebalo da sutra budu predata porodicama.

"U potjeri su bila i lica koja se nalaze na našim potjernicama od 2021. godine. Jedan od njih je počinio šest najtežih dijela u našoj zemlji."

Aleksandar Vučić je pokazao sliku spomenika Bega Rizaja.

"Ovo je Beg Rizaj, jedan od ubijenih terorista, a ovo je spomenik podignut njemu u Dečanima čuvenim. Spomenik obilazi i polaže svijeće Ramuš Haradinaj. Toliko o njihovim principima, evrospkoj budućnosti i svemu drugom", rekao je Vučić.

Još je dodao da je odvratnije ono što se dešavalo u našoj javnosti.

"Najprije su govorili kako je potrebno da imamo dan žalosti, 'ali vlast to ne smije da uradi jer mora nekoga da sluša spolja'. Kada je vlada to učinila na civilizacijski, odmjeren, ozbiljan i odgovoran način, onda su rekli 'a koga mi to žalimo'. Ako vi ne žalite nikoga, mi imamo koga da žalimo", naveo je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()