Objavljeni novi detalji o padu aviona kod Zagreba

O padu aviona oglasila se i policija

27.05.2024. 22:22
  • Podijeli:
avion_zagreb_akcija_foto_HGSS-6654506970ad0.webp Foto: HGSS

Jedna je osoba stradala, a četiri su putnika povrijeđena u padu sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca u subotu. Na letu je bilo registrovano pet putnika.

O padu aviona oglasila se i policija. Oni su objavili neke nove detalje nesreće, piše Index.

"Dvadeset i petog maja oko 15:51 sati, zaprimljena je dojava o padu manjeg aviona na području naselja Lučko. Odmah po zaprimanju dojave, policijski službenici su zajedno s drugim službama izašli na teren te su započeli sa traganjem. Do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke čime je ujedno i potvrđena tačnost dojave.

Na samom mjestu događaja, u Stupničko-obreškoj šumi pružena je ljekarska pomoć povrijeđenima te je utvrđeno da je u padu aviona jedna osoba stradala.

Naime, avionom Cessna, mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada aviona 20-tak minuta nakon polijetanja.

U avionu uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine te 68-godišnjakinja.

Povrijeđenima je pružena ljekarska pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Uviđajem rukovodi dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici u saradnji sa istražiteljima avionesreća. Uviđaj i kriminalističko istraživanje se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti", opisala je policija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()