Novi podaci izbora za EP: Jedna od najmanjih izlaznosti u istoriji Hrvatske

Do 16:30 glasalo je 15.05 posto birača, što je jedna od najgorih izlaznosti u istoriji Hrvatske, prenosi Index.hr.

09.06.2024. 18:41
  • Podijeli:
evropski parlament reuters-65e0c0796a76b.webp Foto: Reuters

Hrvatski birači danas četvrti put glasaju na evropskim izborima. U Hrvatskoj se u 7.00 sati otvorilo 6.651 biračko mjesto, glasanje će trajati do 19 sati, do kada je na snazi i dvodnevna izborna tišina. Prvi rezultati biće objavljeni u 23 časa, a rezultati izlaznih anketa u 19 časova.

Do 11.30 glasalo je 7.69% posto birača. To je za više od dva posto manje nego na izborima 2019. godine, kada je izlaznost bila 9.93% posto. Najveća izlaznost je u Gospiću, više od 20 posto.

Do 16:30 glasalo je 15.05 posto birača, što je jedna od najgorih izlaznosti u istoriji Hrvatske, prenosi Index.hr.

Slična je, gleda li se postotak, bila na prvim izborima za EU parlament u Hrvatskoj kada je izlaznost u drugom presjeku dana bila još manja - 14.63 posto. Ipak, tada se izlaznost mjerena do 16:00 časova, a sada do 16:30. Treba dodati i da je sada i manje ljudi na biračkim popisima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()