Nova prevara: Lažni doktor zove roditelje, govori da im je dijete povrijeđeno i traži novac

Dijete na sreću nije bilo u bolnici, već iza kuće.

21.06.2024. 07:56
  • Podijeli:
doktor, ordinacija pixabay-654371d2dcb94.webp Foto: Pixabay

Policijskoj upravi u Nišu je tokom prethodnih dana više građana prijavilo je da su dobili pozive nepoznate osobe koja im se predstavlja kao ljekar, a koji im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove djece, potvrdila je policija u tom gradu.

Takav poziv dobila je i stanovnica naselja Ledena Stena, koja se obratila redakciji Blica i opisala čudan i uznemirujući poziv koji je dobila.

– Prije nekoliko dana pozvao je jedan čovjek, predstavio se kao doktor. Rekao mi je da mi je dijete slomilo nogu, da se nalazi u bolnici i da je potrebno da se uradi hitna operacija. Rekao je i da je neophodno nešto da mu se ugradi u nogu, nešto dijamantsko i da to košta 50.000 evra – govori Nišlijka koja iz straha želi da ostane anonimna.


Objašnjava da je u prvom trenutku povjerovala, jer je u pozadini čula plač djeteta.

– Bila sam u panici, nisam ni mogla od straha u tom trenutku da se sjetim gde mi je dijete. Znam da sam mu u panici čak i rekla ime djeteta, da potvrdim da je poziv vezan za njega, a on je odgovorio: “Da, da on je u pitanju!” – rekla je ona.

“Vjerovatno je sakrio broj”


Vrlo brzo je otkrila da je u pitanju lažan poziv. Dijete na sreću nije bilo u bolnici, već iza kuće. Prijavila je slučaj policiji, a onda saznala da je više njih pogođeno lažnim pozivima.


– Komšije imaju identifikaciju na telefonu, ali nisu mogli da vide sa kog broja je uslijedio poziv. Vjerovatno je sakrio broj – rekla je ova Nišlijka.

Dodaje i da bi sve drugačije možda doživjela da se u pozadini nije čuo plač djeteta. Rekla je za Blic i da su vjerovatno tim prevarama pogođene samo žene, jer lažni doktor spušta slušalicu kada se javi neko od muškaraca.

– Bio je sličan poziv kada se javio muškarac. Veza se prekinula, ali je on takođe čuo plač djeteta u pozadini – kažu Nišlije koje su se obratile redakciji Blica.

“Prijavite policiji”

U niškoj policiji apeluju na građane da ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave policiji i ne prihvataju nikakve ponude osobe koja ih kontaktira.

Policijska uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, intenzivno rade na identifikaciji ove osobe i preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()