Nesreća u školi: Prilikom jurenja dječak pao sa visine, hitno prebačen u bolnicu

Đak osnovne škole "Dositej Obradović" u Smederevu, gdje je došlo do incidenta, primljen je u gradsku bolnicu u pratnji roditelja.

06.02.2024. 12:51
  • Podijeli:
hitna beograd wikimedia-64fc89057c3ee.webp Foto: Wikimedia

U smederevskoj osnovnoj školi "Dositej Obradović" došlo je do incidenta, u kojem je jedan učenik povrijeđen usljed pada sa visine. Prilikom jurenja dva učenika u učionici, jedan od njih je zadobio povrede, rečeno je RTS-u policiji. Dijete prevezeno na Institut za majku i dijete.

Đak osnovne škole "Dositej Obradović" u Smederevu, gdje je došlo do incidenta, primljen je u gradsku bolnicu u pratnji roditelja.

Pri prijemu, djetetu su konstatovane povrede usljed pada sa visine, kao i djelimična amnezija i mučnina. Zbog toga je poslato za Beograd, na dalju dijagnostiku u Institutu za majku i djete.

O ovom slučaju, po proceduri, obavešteno je Više javno tužilaštvo, prosvetna inspekcija, kao i Centar za socijalni rad.

Iz škole su potvrdili da se incident dogodio juče u drugoj smjeni i da, prema njihovim saznanjima, nije došlo do vršnjačkog nasilja, već da se učenik povrijedio u igri sa školskim drugom.

Kako kažu, u stalnom su kontaktu sa roditeljima povrijeđenog učenika, čije je zdravstveno stanje sada bolje.

Dodali su i da se slučaj ispituje, te da zbog toga, za sada, neće davati zvanične izjave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()