MUP Srbije uputio apel vlasnicima oružja

MUP je apelovalo i da vlasnici oružja provjere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije

04.05.2023. 11:00
  • Podijeli:
policija srbije mup rs-6409c16731c23.webp Foto: MUP RS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apelovalo je danas na sve vlasnike da oružje drže savjesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlaštenim osobama, a posebno djeci.

MUP je apelovalo i da vlasnici oružja provjere da li je ono nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje, učine nedostupnim drugim osobama, posebno djeci.

U saopštenju se navodi da će MUP u narednom periodu preduzeti sve mjere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima, tj. razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavjesno, tako da može doći u posjed neovlaštenih osoba i ugroziti sigurnost ljudi, oružje će biti oduzeto i podnijet će se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()