Ministar odbrane istakao: Vojska Srbije iz dana u dan jača

Poručio je nakon prikaza sredstava naoružanja i vojne opreme

29.12.2023. 19:54
  • Podijeli:
Vojska Srbije_72. brigada za specijalne operacije_obuka_protivteroristička operacija_Foto Tanjug_Vojska Srbije (1)-64d1f8b366f7c.webp Foto: Tanjug / Vojska Srbije

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević poručio je danas da Vojska Srbije iz dana u dan jača i da je spremna da potpuno zaštiti sve građane Srbije i, prije svega, očuva njen teritorijalni integritet.

“Vojska Srbije danas je jača nego što je to bila ranije, a tokom cele godine smo u kontinuitetu radili na tome da odbrambene snage države Srbije budu na takvom nivou da potpuno zaštite sve građane Srbije i, pre svega, očuvaju njen teritorijalni integritet”, naglasio je on i dodao da je ponosan na ljude koji su zaslužni za to.

Vučević je, nakon prikaza sredstava naoružanja i vojne opreme koja su u završnoj fazi ispitivanja radi uvođenja u naoružanje Vojske Srbije u Centru za ispitivanje “Nikinci” rekao da su danas prezentovana tri modela novih snajperskih pušaka koje se proizvode u “Zastava oružju” u Kragujevcu i top 30 milimetara koji pravi ista fabrika što malo koja država u svetu ima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

“Mogli smo da vidimo i modernizovano borbeno vozilo pešadije sa novom daljinski upravljanom borbenom stanicom i novo borbeno oklopno vozilo sa novim nišanskim spravama koje upravo ulaze u jedinice Vojske Srbije. Videli smo i `kiler` dronove, koje su proizvele naše ruke i naša pamet i mnogo toga novog da bi država Srbija bila bezbednija i sigurnija i da bi svima poslali jasnu poruku da Srbija nije laka meta i da sklone poglede i ruke sa nas”, poručio je Vučević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()