Mediji u Srbiji: Milan Radoičić, bit će pušten iz pritvora

Određene mu mjere zabrane, oduzet pasoš

04.10.2023. 10:24
  • Podijeli:
milan radoičić facebook srpska lista-65198150b3c32.webp Foto: Facebook@Srpskalista

Milan Radoičić,  bit će pušten iz pritvora, javljaju mediji u Srbiji.

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog M.R. o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usljed opasnosti od bjekstva",  saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Istovremeno, kako se navodi, Radoičiću je određena mjera zabrane napuštanja prebivališta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen odlazak na teritoriju Kosova* te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Također, oduzeta mu je putna isprava, i to pasoš Srbije, a i upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši bilo koju od ovih mjera i obaveza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()