Izvučeni svi zarobljeni rudari "Trepče"

Nalaze se van životne opasnosti

10.04.2023. 19:20
  • Podijeli:
rudar Pixabay-63bfd25ceb1cd.webp Foto: Pixabay

Svih 40 rudara "Trepče" koji su usljed nestanka struje bili zarobljeni u Rudniku "Stari Trg" u Kosovskoj Mitrovici, izvučeni su iz jama i nalaze se van životne opasnosti, saopšteno je iz Sindikat rudara ovog preduzeća koje posluje u okviru privrednog sistema Kosova*.

Zbog nestanka struje, jutros oko 3.00 časa, 40 rudara ostalo je zarobljeno u rudarskim oknima, ali je ubrzo nakon prestanka rada lifta 10 rudara izvučeno na sporedni ulaz.

Nakon što je aktiviran stari lift, danas poslije podne, iz Rudnika su izvučeni i ostali rudari, navedeno je u saopštenju.

Iz Sindikata su naveli da je oprema u Rudniku dotrajala, te da lift nije mijenjan od početka ugradnje šezdesetih godina prošlog vijeka.

"Kapitalna ulaganja nisu vršena, a ova mašina je iz šezdesetih godina prošlog veka. Zbog nedostatka investicija, sve su češći kvarovi", naveli su iz Sindikata i upozorili da će preduzeti druge mjere kako bi skrenuli pažnju na uslove rada koji ugrožavaju živote rudara.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()