Ivica Dačić: Miloš Žujović, vjerskog imena Salahudin, izvršio napad

"Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti“, izjavio je Dačić

29.06.2024. 15:44
  • Podijeli:
napad na žandarma ispred ambasade izraela u beogradu, miloš žujović sabahudin - 29 jun 2024 - foto TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ (2)-66800ddd65ac7.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je osoba koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, navodi se u saopštenju.

“Utvrđeno je da je osoba koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti“, izjavio je  Dačić.

Nešić: Gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić izrazio je podršku Srbiji nakon napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu. Ivica Dačić je ovaj napad okarakterisao kao teroristički čin.

Nešić je rekao Srni da on i ministarstvo na čijem je čelu “osuđuju svaki oblik terorizma, te istakao da su bezbjednost i stabilnost regije od ključne važnosti i da će s tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srpskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()