Ispovijest roditelja ledi krv u žilama: Sve smo spremili za bebu

Navodno su mu rekli da je sve u redu i da ne brine.

20.01.2024. 10:12
  • Podijeli:
Marica Mihajlović-65ab8e59b5814.webp Foto: FACEBOOK

Roditelji preminule djevojčice Elene, rođene u OB Sremska Mitrovica, kažu da su bili spremni za dolazak svog prvog djeteta. Otac Danijel Nikolov u izjavi za medije objašnjava da su kupili krevetac i stvari, te da nije očekivao da će se desiti nešto loše.

"Mislio sam da će da bude sve u redu, da ću da dočekam moje prvo dijete, da je gledam kako raste. Puno mi je teško."

U izjavi za Sremsku televiziju dodaje da je više puta zvao porodilište u Sremskoj Mitrovici, kako bio dobio informacije. Navodno su mu rekli da je sve u redu i da ne brine.

Prema svjedočenju majke Marice Mihajlović, primljena je u bolnicu 11. januara, nakon što je prošao termin za porođaj. Iako joj je rečeno da će joj biti urađen carski rez, porođaj je otpočeo prirodnim putem, ali došlo je do komplikacija.

Kako kaže Marica, izgubila je svijest.

"Međutim kad sam došla sebi, previše njih je bilo oko mene. Bilo je sedam, osam babica i bio je taj doktor. Oko pola jedanaest već, on je mene pustio samu da se porađam i otišao je da porodi drugu ženu. Međutim, kad je vidio da ja ne mogu da se porodim, vratio se kod mene i dao mi anesteziju. Isjekao me jednostavno da bi mogli nasilno bebu da izvuku. Beba je bila preko četiri kila, znači, nikako nije mogla da se rodi prirodnim putem. Sestrice su ga molile da me porodi na carski rez, ali on nije htio, ne znam zašto."

Dvanaestog januara u kasnim večernjim satima Marica se porodila. Dijete je, kaže majka, rođeno bez pulsa.

"Nakon toga su pokušavali da je reanimiraju. Vratili su je u život. Srce joj je teško radilo. Mogla je pod aparatima da diše. Iza ponoći su je odveli u Novi Sad i sutradan ujutro su mi javili da je beba preminula."

Saslušali su je, kaže, u policiji i navodno rekli da će krivični postupak biti pokrenut.

"Čekamo samo nalaz obdukcije."

Iz OB Sremska Mitrovica stiglo je kratko saopštenje da se sprovodi unutrašnji nadzor povodom događaja, da je obaviještena zdravstvena inspekcija, te da će i javnost biti obaviještena o ishodima.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M. (45), ljekara Opšte bolnice u tom gradu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, M. M. biće određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će, uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()