Glasao i Čović: Izlaznost na izbore za Evropski parlament u Hrvatskoj manja

Na birališta je do 11.30 časova izašlo 7,69 odsto birača, što je za dva odsto manje nego 2019. godine, kada je izlaznost bila 9,93 odsto.

09.06.2024. 14:40
  • Podijeli:
glasanje za evropski parlament Sebastian Christoph Gollnowdpa via AP tanjug-66659a4c0b73e.webp Foto: Sebastian Christoph Gollnowdpa via AP Tanjug

Izlaznost na izbore za Evropski parlament u Hrvatskoj je, prema do sada raspoloživim podacima, manja nego prije pet godina.

Na birališta je do 11.30 časova izašlo 7,69 odsto birača, što je za dva odsto manje nego 2019. godine, kada je izlaznost bila 9,93 odsto.

Najveća izlaznost je u Gospiću, više od 20 odsto, a u Zagrebu je 8,77 odsto.

Hrvatski birači danas četvrti put glasaju na evropskim izborima.

Nešto više od 3,7 miliona birača odlučiće kojih će ih 12 hrvatskih zastupnika idućih pet godina predstavljati u Evropskom parlamentu.

Na glasačkom listiću koji će dobiti nalazi se 25 lista s imenima 300 kandidata.

U BiH, u Orašju glasao je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, koji je izrazio očekivanja da će stanovnici BiH prepoznati značaj glasanja za Evropski parlament. /

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()