Detektiran opasan nivo radijacije na graničnom prelazu

Uhapšeni državljani Hrvatske na graničnom prelazu Bezdan

07.03.2023. 11:38
  • Podijeli:
Lice pravde granica 11_Una TV-63970fa5051b8.webp Foto: Una TV

Na srpskoj strani graničnog prelaza Bezdan prema Hrvatskoj zaustavljen je automobil u kojemu je detektirana opasna razina radijacije nakon čega su vozač i dvoje suputnika, svi hrvatski državljani, uhapšeni, objavio je somborski portal SOinfo.org, a prenio je N1.

Prisustvo radioaktivnog materijala, po objašnjenju koje je neslužbeno dobio portal, detektirali su senzori na graničnom prijelazu upozoravajući na visoku razinu zračenja i postojanje "ozbiljne količine" radioaktivnog materijala.

Došlo do ozbiljnog zračenja u pograničnoj zoni

Zračenje je primijećeno, kako navodi SOInfo, u putničkom vozilu stranih registracijskih oznaka koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Na granični prelaz po prijavi incidenta stigla je dežurna ekipa iz Instituta za nuklearne znanosti Vinča, koja je potvrdila prisustvo radioaktivnih elemenata u vozilu.

Također, kako je rečeno somborskom portalu, detektirano je i ozbiljno zračenje u pograničnoj zoni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()