Dačić komentarisao posjetu Si Đinpinga: Istorijska u svakom smislu

Dačić je napomenuo da je Kina svjetska sila koja ima milijardu i po stanovnika i pravo veta u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

13.05.2024. 07:22
  • Podijeli:
Tan2024-04-1213362220_6 strahinja aćimović ivica dačić-661a4869428b3.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je posjeta predsjednika Kine Si Đinpinga Srbiji istorijska posjeta u svakom smislu, i da bi to bila istorijska posjeta i za mnogo veće zemlje od Srbije.

- Mi smo poslije 5. oktobra imali jedno suludo ponašanje prema Kini. Oni su nama dali kredit za vreme sankcija i ratova. I kad je pao Milošević, Labus, Đinđić i ostali su rekli, "nas ne interesuje da vraćamo kredit Kini. To su oni dali Miloševiću". Vi ste time otpisali jednu svjetsku silu - rekao je Dačić u nedjelju za TV Pink.

Dačić je napomenuo da je Kina svjetska sila koja ima milijardu i po stanovnika i pravo veta u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

On je naglasio da Si nije slučajno odabrao Srbiju i Mađarsku tokom svoje posjete Еvropi, jer Kina Srbiju doživljava kao prijateljsku zemlju, a Beograd gaji izuzetno prijateljske odnose sa Pekingom.

Govoreći o negativnim pisanjima zapadnih medija zbog posjete kineskog predsjednika Srbiji, Dačić je rekao da smatra da je potpuno nesvrsishodno pričati o tome i da Srbija ne treba nikome da se zbog toga pravda.

- Ja mislim da mi ne treba da se uopšte osvrćemo na to. Mi treba da idemo dalje. U ekonomskom smislu, a prije svega u političkom. Pa naravno da ćemo da budemo prijatelji sa onima koji nas vole - ocijenio je Dačić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()