Da dobra djela postanu navika: Objavljen konkurs za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom protekle godine svojim filantropskim djelovanjem doprinosili razvoju zajednice

Autor: PR tekst
17.01.2023. 15:16
  • Podijeli:
Virtus nagrada Trag fondacija-63c6a25069632.webp Foto: Promo

Trag fondacija je objavila početak konkursa za šesnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj nagrade je da istakne kompanije, preduzeća i pojedince, koji su tokom protekle godine svojim filantropskim djelovanjem doprinosili razvoju zajednice na strateški i dugoročan način. 

VIRTUS nagrada dodjeljuje se s namjerom da se njihovo dobročinstvo promoviše i predstavi javnosti.

„Iz godine u godinu bilježimo porast davanja za opšte dobro, što potvrđuje da su solidarnost i empatija naših sugrađana, kao i svijest poslovnog sektora o društvenoj odgovornosti sve izraženiji. Visok stepen odgovornosti i osjećaja za javni interes, koji je do sada iskazan, posebno među mladima, predstavlja dobru osnovu za dalji razvoj filantropije u Srbiji. Vjerujemo da ćemo u narednom periodu sve češće svjedočiti primjerima strateške i razvojne podrške, a bilo bi značajno da se ona usmjeri i na teme poput nauke, kulture i umjetnosti, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava, koje su do sada bile nezasluženo izvan fokusa većine filantropskih akcija“, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije, i dodala: 

„Pozivamo građane i građanke, neprofitne organizacije, medije, PR i marketinške agencije, kao i kompanije i preduzeća da nominuju kandidate za VIRTUS nagradu za filantropiju u narednih mjesec dana“.  

VIRTUS nagrada za 2022. godinu biće dodijeljena u pet glavnih kategorija: Nagrada za korporativnu filantropiju, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, Nagrada za individualnu filantropiju i Nagrada za mlade filantrope.

Više informacija o propozicijama konkursa, načinima prijavljivanja, kriterijumima za izbor dobitnika i sastavu nagradnog žirija možete naći na sljedećem linku: www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Poziv za nominacije biće otvoren od 17. januara i trajaće do 14. februara 2023. godine. Dobitnici VIRTUS nagrada za 2022. godinu biće proglašeni 25. marta 2023. godine na svečanoj ceremoniji u Beogradu. 

 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()