„Čudo neviđeno“ u Ovčar Banji

Mangupi iz Čačka nasamarili lokalni portal na jeftinu foru

17.03.2023. 18:18
  • Podijeli:
ovcar-banja-hotel-64147d55f2fa4.webp Foto: Turizam u Srbiji

U saopštenju je stajalo i da je lično Ana Brnabić inicirala istraživanje.

U redakciju Glas Zapadne Srbije je prije neki dan stigao mejl sa nevjerovatnom viješću da je u Ovčar Banji pronađen izvor kisele vode, a vjerovatno još važnije – s potpisom „Gradski odbor SNS“, što bi kao trebalo da da na vjerodostojnosti.

Nevjerovatna vijest se odmah našla na portalu, sa naslovom „Čudo neviđeno“. Ipak, ispostavilo se da je neko samo riješio malo da se zeza sa redakcijom naklonjenom vladajućoj stranci.

U tekstu koji je poslat u redakciju navedeno je da je inicijatorka istraživanja bila premijerka Srbije Ana Brnabić lično, te da su istraživanja radili i Zavod za javno zdravlje i Institut „Josif Pančić“. Piše i da su otkrili da je kisela voda zasićena sa CO2 pa je ne treba dodatno gazirati. Ništa od toga nije provjereno prije objave, piše Nova.rs.

Na Tviteru je sa puno smijeha naglašeno da su krivci za sve mangupi iz Čačka sa lažnog emaila. Ljudi su se naravno nastavili na ovu foru i krenuli sa duhovitim opaskama na račun portala koji je objavio vijest.

„Da li ima pored izvor i sa ukusom limuna“; „A na Kablaru nađen izvor rakije od Čačanske rane“; „Ja znam gdje u Ovčar Banji ima izvor šljivovice oko 20 gradi jačine bez dodatka šećera investicija koja se isplati“, „Somovi se vataju na bućku, a Snsovci na kiselu vodu“, Čudo neviđeno. Pored izvora rastu i flaše na drvetu. Samo ubereš i sipaš“ samo su neki od predloga kako je ova vijest mogla da sa nastavi i postane feljton o čudima u okolini Čačka.

Tekst je naravno skinut poslije izvjesnog vremena, ostaje samo legenda o kiseloj vodi iz Ovčar Banje u kojoj se sam upecao novinar iz Čačka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()