Crna Gora: Počinju konsultacije o formiranju nove Vlade

Milatović je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti i prije, odnosno u okviru narednih 15 dana

30.07.2023. 14:58
  • Podijeli:
milatović_anadolija 1-64ad37a91642a.webp Foto: Anadolija

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeće sutra konsultacije sa političkim subjektima o mandataru za formiranje nove Vlade.

Milatović je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti i prije, odnosno u okviru narednih 15 dana.

"Potreba je da što prije dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj dio posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti", naveo je Milatović.

Mandatar saopštava u Skupštini Crne Gore svoj program i predlaže sastav vlade, o kojima parlament odlučuje istovremeno.

U novom sazivu Skupštine lista Pokreta Evropa sad, koju je predvodio Milojko Spajić, ima 24, a koalicija Zajedno, okupljena oko DPS-a, 21 poslanika.

Prema rezultatima izbora od 11. juna, koalicija Za budućnost Crne Gore ima 13 poslaničkih mjesta, koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA 11, a Bošnjačka stranka šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaju koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Konsultacije će biti održane u rezidenciji predsjednika Crne Gore na Cetinju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()