Brnabić o Bećirovićevoj izjavi: Politika mu se svodi na to da mrzi Vučića

"Probudiš se ujutru - mrziš Vučića. Sat otkuca podne - mrziš Vučića. Legneš da spavaš - mrziš Vučića"

10.06.2024. 16:19
  • Podijeli:
Tan2024-05-2213121779_3 ana brnabić narodna skupština peđa vučković-664f074d295a3.webp Foto: Tanjug/Narodna skupština/Peđa Vučković

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o "svesrpskom saboru". On je, između ostalog, kazao da usvojena deklarancija reinkarnira projekat velike Srbije.

Branbić je kazala da se Bećirovićeva politika svodi na mržnju prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću te da je, kako kaže, velika sreća za region što je "njegov utjecaj, summa summarum, ravan nuli".

 "Hajde i nekako što gospodin Bećirović nije pročitao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena u subotu, 8. juna, ali izgleda da on nikada nije pročitao ni Dejtonski mirovni sporazum, što je posebno zabrinjavajuće. No, dobro - tako vam je to kada vam se čitava politika svodi na to da mrziš Vučića", navela je Brnabić.

 

Kaže da za to nije potrebno ni čitati deklaracije, ni mirovne sporazume koji su stub BiH, ni pažljivo slušati govore.
"Za to je potrebno samo da se prepustiš mržnji. Probudiš se ujutru - mrziš Vučića. Sat otkuca podne - mrziš Vučića. Legneš da spavaš - mrziš Vučića. Onda ti neki glasić kaže da je taj Vučić baš taj dan rekao da nam je najvažniji mir, da svi treba da se vrate poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da nikome ne želimo loše i da je posebno važan suživot sa svima. Nema veze - ti i dalje mrziš Vučića", smatra Brnabić.

Bećirović je rekao da je "svesrpski sabor" opasan projekat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je direktno povezan s pokušajima Rusije da destabilizuje Јugoistočnu Evropu i skrene pažnju s ruske agresije na Ukrajinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()