Brnabić: Na skupovima u Beogradu danas su privedene 64 osobe

Do većih incidenata došlo na Slaviji i u Karađorđevom parku, povrijeđeno destak od 5.200 angažovanih policajaca

17.09.2022. 20:25
  • Podijeli:
ana brnabić pixsell.jpg Foto: Pixsell

Na skupovima u Beogradu danas su privedene 64 osobe, došlo je do dva veća incidenta, a povrijeđeno je deset, od 5.200 angažovanih policajaca, izjavila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić, javlja Anadolija.

Brnabić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je do većih incidenata došlo na Slaviji i u Karađorđevom parku, ali da je policija brzo suzbila te incidente.

Premijerka Srbije izrazila je zahvalnost velikoj većini građana jer su pokazali toleranciju i razumevanje i bavili se važnijim stvarima od Europridea, kao i policiji i Bezbjednosno informativnoj agenciji (BIA) jer su omogućili da Beograd danas bude siguran grad.

"Ja sam rekla u Beogradu će svi biti bezbjedni i u Beogradu će svi uvijek biti bezbjedni", poručila je Brnabić.

Ocijenila je da broj incidenata i osoba koje su učestvovale u njemu nije bio veliki.

Europride šetnja odigrala se na kraćoj ruti nego što je planirano, ali bez velikih incidenata.

Jake policijske snage s opremom za razbijanje demonstracija i dalje su prisutne na ulicama Beograda.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()