Preminuo gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković

Već neko vrijeme bio na UKC Tuzla

11.03.2023. 20:13
  • Podijeli:
semir kamenjakovic grad zivinice-640cd2d84f3c0.webp Foto: Grad Živinice

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je nakon teške bolesti preminuo u 48. godini.

On je već neki period bio teško bolestan i nalazio se u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, gdje je izgubio životnu bitku.

Rođen je 10. maja 1975. godine u Tuzli, a u posljednjem mandatu na funkciji gradonačelnika Živinica je bio član SDA nakon što je 2020. godine prešao iz SDP-a.

Srednju Medicinsku školu završio u Tuzli. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli, a bio je i docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda. Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine.

Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, a iza njega su ostale supruga i troje djece.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()