Pratite "Lice pravde" i priče koje se ne propuštaju

Utorkom u 20 sati, na UNA TV

16.10.2023. 15:50
  • Podijeli:

Nova epizoda emisije „Lice pravde” u utorak, u 20 časova, na UNA televiziji donosi još sjajnih priča.

Već sa devet godina, rezultatima je prestizao mnogo starije plivače od sebe. Jovan Lekić od najranijih dana, to je svima bilo jasno, ime je koje će ispisati stranice evropskog sporta. A onda se, upravo to i dogodilo. Na prošlom Evropskom prvenstvu u Rimu, Jovan je osvojio dvije medalje - srebrnu i bronzanu. Činio se nezaustavljiv. Ali, nedugo potom, život mu je priredio nepravdu filmskih razmjera. Jedan od najtalentovanijih mladih plivača Evrope, pao je na testu za doping! Agencija za antidoping kontrolu suspendovala ga je prvo na četiri, a potom na dvije godine! Dvije godine, u najpresudnijem trenutku karijere. Ali, sedamnaestogodišnji mladić svu snagu, zajedno s porodicom, usmjerio je na dokazivanje da nije kriv. I uspio je, Međunarodni sud za sportsku arbitražu to je i potvrdio! Pratili smo ga na prvom takmičenju nakon ukidanja zabrane. Ipak, mladi plivač Evrope, zbog svega pakuje kofere i odlazi iz BiH. Karijeru nastavlja na fakultetu u državi koja će, kaže, znati da cijeni njegov značaj.

Oni mogu baš sve kao i drugi, jedino što ih razlikuje jeste nizak rast, a u Srbiji ih živi od 150 do 200. Udruženi u organizaciju, tj. pokret „Malih ljudi Srbije” žele svijetu, bez patetike i sažaljenja, da objasne šta je ahondroplazija - rijetka genetska bolest s kojom su rođeni, a koja može da se dogodi baš svakom od nas. Pogađa jednu od 25.000 trudnoća. Kao posljedica mutacije hromozoma, osobe kojima je dijagnostikovano ovo oboljenje karakteriše izuzetno nizak rast. Katarina Petrović razgovarala je sa tri porodice kojima je zajedničko - dijagnoza ahondroplazija i borba s barijerama, zakonima i diskrimicaijom. Marina, Milan i sedmogodišnja Irina možda jesu manji rastom, ali snagom duha i karaktera, i gromade među nama mogle bi da se postide.

UNA TELEVIZIJA dostupna vam je putem:

· MUX D digitalno emitovanje (na poziciji 2)

· MTEL (na poziciji 22)

· SUPERNOVA

o BlicNET (na poziciji 19)

o Elta Kabel (na poziciji 19)

o Telrad (na poziciji 19)

o KALDERA KDS (na poziciji 19)

· TELEMACH

o HS Kablovska Televizija (na poziciji 69)

o HKB Net (na poziciji 69)

o M&H Company (na poziciji 69)

o TrionTel (na poziciji 69)

· BH Telecom (na poziciji 55)

· HomeTV – Eronet (na poziciji 30)

· TXTV (na poziciji 168)

· mSAT - Lista 1 (na poziciji 120) i Lista 2 (na poziciji 66)

· MAX TV (na poziciji 20)

· WIRAC (na poziciji 22)

· TERC KTV (na poziciji 130)

· MEDIASKY (na poziciji 25)

· AMBNET (na poziciji 12)

· Stokic KDS (Doboj) - na poziciji 24

· Miss KDS (Bihać) - na poziciji 202

· KDS Ortak (na poziciji 35)

· Logosoft (na poziciji 630)

· DINNET na poziciji 30

· KTV E-G-E na poziciji 12

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 9

· Global IPTV (Gradačac) na poziciji 4 - RS

· ZipZap IPTV (Zenica) na poziciji 23

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()