Dortmund će više zaraditi ako u finalu izgubi od Reala nego ako ga pobijedi

Znaju ljudi posao

09.05.2024. 23:00
  • Podijeli:
borussia reuters-663a9f5ff3640.webp Foto: Reuters

Borussia iz Dortmunda priredila je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u klupskom nogometu u Evropi, pošto se uspjela da plasira u veliko finale Lige prvaka.

U polufinalu su popularni Milioneri eliminisali favorizovani Paris Saint Germain, a tako su zakazali finale protiv Real Madrida, koje će se na Wembleyju igrati 1. juna.

Imat će priliku Dortmund da u Londonu tada stigne do svoje druge titule prvaka Evrope, pošto je jedinu dosad osvojio 1997. godine, a zanimljivo je da će više novca zaraditi ako ne dođe do trofeja.

Naime, na osnovu klauzule u ugovoru Judea Bellinghama, veznjaka Real Madrida, Dortmundu će pripasti 25 miliona eura ako Kraljevski klub osvoji titulu prvaka Evrope.

Takav dogovor je postignut prilikom transfera Bellinghama u Real Madrid iz Borussije prošlog ljeta. Tada je Engleza Real kupio za 103 miliona eura, a dogovoreno je da će Dortmundu isplatiti bonus od 25 miliona eura ako s njim osvoji Ligu prvaka.

S druge strane, ako Dortmund savlada Real Madrid 1. juna u velikom finalu, kao nagrada UEFA-e pripast će mu novčani iznos od 20 miliona eura.

Nema sumnje da će Real biti veliki favorit u ovom meču na Wembleyju, ali ko može oduzeti šanse Dortmundu nakon što je eliminisao PSG, Atletico Madrid i PSV?

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()