Povećane cijene karata za Trebevićku žičaru za strane državljane

Naveden i razlog

06.12.2023. 17:36
  • Podijeli:
trebevic-zicara-armin-durgut-pixsell.jpg

Nadzorni odbor, na prijedlog Uprave JP Sarajevo je donio odluku o novoj visini cijene karte Trebevićke žičare.

Cijena povratne karte je sada 30 KM, a jednosmjerne karte 20 KM. Ranije je povratna karta koštala 20 KM, a jednosmjerna 15 KM.

Cijene karata za bh. državljane ostaju iste, povratna karta s uračunatim popustom 6 KM, a jednosmjerne karta sa uračunatim popustom 4 KM.

Cijene sa uračunatim popustom odnose se na osobe sa prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljim pokazom važećeg identifikacionog dokumenta.

Novi cjenovnik će početi sa primjenom u petak 15.12.2023. godine.

U obrazloženju za donošenje ovakve odluke navodi se da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za istu usljed eksploatacije bilo potrebno sprovesti niz servisa.

"JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari", navodi se u obrazloženju JP Sarajevo d.o.o.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()