Potvrđeno za UNU: Sebija Izetbegović ostala bez posla na Medicinskom fakultetu

Podsjetimo, Sebiji Izetbegović je 29. marta 2023. oduzeto zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

01.08.2023. 13:04
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović i zvanično više ne radi na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, potvrđeno je za UNU.

Kao što je poznato, Sebiji Izetbegović je prije nekoliko mjeseci oduzeto zvanje magistrice i doktorice, a zatim i titula redovne profesorice, a otkaz na Medicinskom fakultetu za Sebiju Izetbegović postao je pravosnažan 17. jula, onog trenutka kada je održana sjednica Upravnog odbora UNSA-e.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je u kratkoj izjavi za UNU kazao da je to stara vijest, koja je sada samo stupila na snagu, te dodao da su zajedničko rješenje zajednički potpisali on i Amina Valjevac, dekanesa s Medicinskog fakultetata.

Kao što smo ranije objavljivali, Sebiji Izetbegović je krajem marta ove godine oduzeto zvanje redovnog profesora Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ovo je bila odluka Senata Univerziteta u Sarajevu na 56. redovnoj sjednici kada je van snage stavljena Odluka Senata UNSA iz 29. januara 2014. godine po kojem je Izetbegović proglašena redovnom profesoricom za oblast ginekologije i akušerstva.

Za poništenje njenog akademskog statusa tada je bilo 30 glasova za, osam suzdržanih i četiri protiv.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()