Zlatko Lagumdžija predao akreditive generalnom sekretaru UN

Lagumdžija je rekao da se živi u vremenu kada se dovode u pitanje snaga i značaj multilateralizma i UN kao najvažnije takve organizacije, ali i mir, stabilnost i neophodno ubrzavanje zapadnog Balkana na evroatlantskom putu

07.07.2023. 14:00
  • Podijeli:
zlatko-lagumdzija-anadolija.jpg

Stalni predstavnik BiH pri UN u Njujorku ambasador Zlatko Lagumdžija predao je akreditive generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu.

Guteres je tokom susreta istakao da sa velikom pažnjom prati dešavanja na Balkanu i naveo kao nespornu podršku UN teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

On je ponovio spremnost da ličnim angažmanom, kroz aktivniju ulogu Sekretarijata UN, doprinese ubrzanju procesa pomirenja i jačanju realizacije ciljeva održivog razvoja, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva inostranih poslova u Vijeću ministara.

Lagumdžija je u razgovoru istakao da će BiH nastaviti da konstruktivnim doprinosom podržava i jača rad UN na svim poljima, posebno u oblasti postizanja ciljeva održivog razvoja, izgradnje mira i suzbijanja nasilnog ekstremizma i govora mržnje.

Lagumdžija je izjavio da mu je čast da služi kao ambasador BiH pri UN, posebno imajući u vidu globalne izazove i promjene.

On je rekao da se živi u vremenu kada se dovode u pitanje snaga i značaj multilateralizma i UN kao najvažnije takve organizacije, ali i mir, stabilnost i neophodno ubrzavanje zapadnog Balkana na evroatlantskom putu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()