Zajednička Komisija danas o ukidanju akciza

Domovi su akcize usvojili u različitim verzijama

12.09.2022. 11:15
  • Podijeli:
parlamentbih_anadolija 2.jpg Foto: Anadolija

Danas u 13 sati bit će održan sastanak Komisije za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ranije su Predstavnički dom i Dom naroda usvojili ukidanje akciza u različitim verzijama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je još u martu izglasao ukidanje akciza na šest mjeseci, a po prijedlogu Saše Magazinovića iz SDP-a BiH.

Ovim je bilo predviđeno da nakon šest mjeseci Vijeća ministara može svojom odlukom da produži za dodatna tri mjeseca.

Ipak, u Domu naroda usvojena je verzija Zakona o ukidanju akciza sa amandmanima koje je predložila Dušanka Majkić i koji predviđa ukidanje na samo mjesec dana.

Prijedlog Dušanke Majkić su podržali delegati iz SNSD-a i HDZ-a.

Komisija za usaglašavanje Zakona u ukidanje o akciza danas bi trebala da ponudi konačno rješenje.

Komisiju čine Saša Magazinović, Predrag Kožul, Dragan Bogdanić, Lidija Bradara, Dušanka Majkić i Amir Fazlić.

Nakon toga oba doma moraju potvrditi prijedlog Komisije.

Član komisije Saša Magazinović je napisao da će se zalagati za opciju od šest mjeseci, sa mogućnosti produžetka od tri mjeseca. Poručio je da je za njega neprihvatljivo to da se akcize ukinu na samo trideset dana. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()