Vlada FBiH će finansijski podržati pripreme Lane Pudar za Olimpijske igre

Pudar naredne godine očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a kako je sama najavila, jedan od ciljeva će biti osvajanje olimpijske medalje

12.12.2023. 18:49
  • Podijeli:
Lana Pudar Tanjug:AP:David J. Phillip-64c252ec311d0.webp Foto: Tanjug/AP/David J. Phillip

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici usvojila odluku o izdvajanju sredstava za pripreme nastupa Lane Pudar na Olimpijskim igrama.

“Vlada Federacije BiH donijela je danas na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta zaključak kojim je usvojila Informaciju o potrebi izdvajanja sredstava Klubu vodenih sportova Orka iz Mostara za pripreme nastupa Lane Pudar na Olimpijskim igrama Pariz 2024, te u tu svrhu odobrila izdvajanje 100.000 KM iz tekuće rezerve Vlade FBiH”, navedeno je u saopštenju.

Pudar naredne godine očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a kako je sama najavila, jedan od ciljeva će biti osvajanje olimpijske medalje.

“Prva sam koja je osvojila evropske medalje i bila u finalu svjetskih prvenstava, što mnogo znači za mene, ali i moju zemlju. Moj cilj je osvojiti olimpijsku medalju, zapravo zlatnu olimpijsku medalju sljedeće godine, jer čekamo na tu medalju skoro 25 godina i bila bi tako velika i historijska!”, rekla je prije nekoliko dana Pudar za European Aquatics.

Podsjetimo, na nedavno održanom Evropskom kupu u Rumuniji bh. plivačica je osvojila bronzanu medalju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()