Višković: Ekonomska situacija više nego dobra

Napomenuo da je isplata penzija uvijek prije roka

06.06.2024. 22:56
  • Podijeli:
RADOVAN VISKOVIC REAKTOR 27112023-6564e9348db80.webp Foto: UNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ekonomska situacija u Republici Srpskoj više nego dobra, naročito kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima funkcioniše.

"Imamo sankcije, javnu i brutalnu zabranu da učestvujemo bilo gdje na finansijskom tržištu u regiji i Evropi. Republici Srpskoj se uskraćuje sve, ali uprkos tome sutra ide isplata majske penzije", izjavio Višković za televiziju "K3".

On je napomenuo da je isplata penzija uvijek prije roka.

"Ne kasnimo ni sa platama, socijalnim i boračkim davanjima i ostalim stavkama koje se plaćaju iz budžeta. Imamo kašnjenje za grantove, koje nismo sve izmirili kako smo željeli, ali ćemo i to riješiti", rekao je Višković.

On je dodao da još nisu izmirene sve obaveze za investicije u poljoprivredi, ali i da su izdvajanja u tu svrhu značajno povećana.

"Prošle godine naši poljoprivrednici su zahvaljujući pomoći Vlade koja ide putem resornog ministarstva nabavili 876 novih traktora", rekao je Višković.

Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, on je ocijenio da je Kristijan Šmit svojim izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH zakomplikovao stvari.

"Od kandidatskog statusa do pregovaračkog, što je trajalo oko šest mjeseci, BiH je napravila značajne iskorake na putu ka EU, ali je nastao haos kada je Šmit nametnuo ove izmjene", rekao je Višković.

On je naveo da je, između ostalog, Republika Srpska donijela svoj Izborni zakon, te izrazio žaljenje što opozicija nije stala u njegovu odbranu.

"Tako da danas imamo dva izborna zakona, s tim što naš još uvijek nije stupio na snagu, a to se može očekivati početkom avgusta", rekao je Višković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()