Vijeće ministara imenovalo direktora IDDEEA-e i Instituta za mjeriteljstvo

Almir Badnjević, direktor IDDEEA-e, Milica Ristović Krstić, dirketorica Instituta za mjeriteljstvo

26.06.2023. 19:25
  • Podijeli:
vijece_ministara-6413062968a1b.webp Foto: Anadolija

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine usvojen je izvještaj Ministarstva civilnih poslova o provedenom postupku za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za indentifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA).

Za direktora IDDEEA-e je imenovan Almir Badnjević, kao najbolje rangirani kandidat nakon završene procedure javnog konkursa, a za njegovog zamjenika također najbolji kandidat Petar Bilčar, na mandatno razdoblje od pet godina, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Predhodno je zbog isticanja mandata dužnosti direktora IDDEEA-e razriješen Arif Nanić.

Vijeće ministara BiH prihvatilo je i mišljenje Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine i za direktoricu Instituta za mjeriteljstvo BiH imenovalo Milicu Ristović Krstić, koja je najuspješniji kandidat nakon završene procedure javnog konkursa, naveli su iz VM-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()