Vijeće ministara danas o Zakonu o sudovima, te isticanju zastave EU

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o preporukama NATO-a po dokumentu “Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022”

07.09.2023. 07:35
  • Podijeli:
vijece ministara una-641355f0ee8d0.webp Foto: UNA

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o sudovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo pravde BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o isticanju zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH, čiji je predlagač Kabinet predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju migracija u BiH za prvih šest mjeseci 2023. godine, kao i Informacija o izradi Plana tranzicije u upravljanju migracijama, koje je Vijeću ministara BiH dostavilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Informacija o preporukama NATO-a po dokumentu “Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022”, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH, jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Informaciji o realizaciji Plana implementacije dokumenta “Pregled odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027.”, koju je predložilo Ministarstvo odbrane BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju BiH koordinatora i zamjenika koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (IPA III) za period 2023.- 2027. godine kao i Informacija o aktivnostima u vezi s učešćem Bosne i Hercegovine u Programu Evropske unije za jedinstveno tržište (Single Market Programme).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()