Većina opozicije neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

SDS i PDP neće prisustvovati današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine o vitalnom interesu u vezi agremana njemačkom abasadoru

14.09.2022. 11:45
  • Podijeli:
nsrs-banja-luka-dejan-rakita-pixsell Cropped.jpg Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Suprotno od stava većina opozicije, narodni poslanik Nebojša Vukanović (SDS) je potvrdio za UNU da će prisustvovati sjednici i da i ovaj put "ide sam protiv svih".

U prostorije Narodne skupštine došao je i Goran Selak, lider SPS-a, javlja reporter UNE.

Predstavnici SDS i PDP su poručili na konferenciji u Banjaluci da su protiv "politike izolacionizma".

"To je neodgovorna politika prema Republici Srpskoj", rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je poručio da posebne sjednice NSRS postaju cirkus u kojem ne žele da učestvuju.

U Banjaluci će danas biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj će poslanici razmatrati Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Odluke o davanju agremana njemačkom ambasadoru u BiH štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Dodik je uoči sjednice poručio da je važno pokazati jedinstvo, ali i da narod vidi ko vodi podaničku politiku.

"NJemačka jeste velika i moćna zemlja, ali to ne znači da se moramo klanjati svakom ko pokušava da nas napravi manje vrijeednim", rekao je Milorad Dodik.

Da bi Dodikov veto bio potvrđen, potrebna mu je dvotrećinska većina u NSRS.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()