Usvojen Izvještaj o upravljanju voznog parka: Poslanici u BiH više neće moći koristiti službena vozila od 0 do 24

Revizija je analizom modula stalnih sredstava utvrdila da je ukupan broj svih vrsta vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, s 31. 12. 2022. godine, oko 4.100, te da se za tekuće izdatke tog voznog parka godišnje potroši 15 miliona KM.

01.03.2024. 09:20
  • Podijeli:
predstavnicki_dom_BiH_sjednica_Una-64e4cf29d3edb.webp Foto: UNA

Juče je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatran i usvojen Izvještaj o provedenoj reviziji učinka na temu: “Upravljanje voznim parkom u institucijama Bosne i Hercegovine”.

Revizija je ovim Izvještajem pokazala da institucije Bosne i Hercegovine voznim parkom ne upravljaju na efikasan i ekonomičan način, prenosi NAP.

Ovom revizijom je konstatirano da Vijeće ministara BiH i Ministarstvo finansija i trezora ne raspolažu podacima o ukupnom broju i vrstama vozila za institucije Bosne i Hercegovine, niti postoji jednostavan način dobivanja tih podataka.

Dakle, ne postoje podaci o ukupnom broju i vrstama vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, što je nedopustivo i poražavajuće.

Revizija je analizom modula stalnih sredstava utvrdila da je ukupan broj svih vrsta vozila u institucijama Bosne i Hercegovine, s 31. 12. 2022. godine, oko 4.100, te da se za tekuće izdatke tog voznog parka godišnje potroši 15 miliona KM.

Jasmin Emrić, poslanik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine, komentarišući izvještaj predložio je zaključak koji je usvojen, a kojim se ukida pravo korištenja službenih vozila od 0 do 24 sata za sve poslanici Predstavničkog doma bez obzira na funkciju koju obavljaju u tom Domu, kao i za sekretare i rukovodeće službenike koje imenuje Predstavnički dom.

“Dobar primjer da mi pokažemo spremnost da uređujemo ovo neuredno stanje korištenja službenih vozila i najbolje, najlogičnije je da pokažemo primjer da to Predstavnički dom počne čistiti i uređivati od ove sjednice”, zaključio je Emrić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()