Umjesto Muhameda Jusića: Razim Čolić je novi ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu, završio je Filozofski fakultet - komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu

21.06.2023. 18:19
  • Podijeli:
Razim Čolić_foto_IslamskaZajednicaBiH-64931f9059074.webp Foto: Islamska zajednica BiH

Na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića imenovan je novi ambasador BiH u Saudijskoj Arabiji, a to je Razim Čolić.

Na prijedlog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića donesena je odluka o imenovanju Razima Čolića na dužnost vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji (Rijad) i razrješenju Muhameda Jusića sa dužnosti vanrednog i opunomoćenog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji u Rijadu, kao i sa dužnosti nerezidentnog ambasadora u Republici Jemen i Sultanatu Oman.

Razim Čolić rođen je 1963. godine u Gradačcu. Završio je Filozofski fakultet - komparativne religije i engleski jezik u Islamabadu.

Aktivno govori, čita i piše engleski i arapski jezik, a služi se ruskim i urdu jezikom.

Obavljao dužnost ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji od 2005. do kraja 2012. godine. Tokom njegovog mandata pokrenuti su skoro svi međudržavni bilateralni sporazumi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije koji su okončani ili još uvijek traju.

Bio je i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()