Trojka i HDZ imali sastanak sa Sattlerom, Čović otkrio o čemu su razgovarali

Susret održan u Sarajevu

17.10.2023. 21:44
  • Podijeli:
trojka hdz sattler twitter-652ed3ad7aa4e.webp Foto: X.com

Čelnici Trojke i HDZ-a danas su razgovarali sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannom Sattlerom.

Sastanku u Delegaciji EU u Sarajevu su prisustvovali predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, Sabina Ćudić i Predrag Kojović iz NS-a te predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Kako je objavio Čović, razgovarali su o funkcionisanju i prioritetima za Federaciju Bosne i Hercegovine. Čović je poručio da su stabilan politički dijalog, saradnja i poštivanje sporazuma ključni za korake naprijed.

Ovaj sastanak je uslijedio dan nakon što su jučer u Istočnom Sarajevu razgovarali predstavnici Trojke, SNSD-a i HDZ-a kao partneri u državnoj vlasti. Učesnici ovog sastanka su ocijenili da su postigli djelomičan dogovor o pojedinim pitanjima.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je saopćio da su približili stavove vezane za zakone o sudu i sprečavanju pranja novca. Ukazao je da bi tekstovi ovih zakona trebali biti finalizirani do kraja ove sedmice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()