Tegeltija u "Reaktoru": Nemam lični odnos prema novcu

Aktuelni ministar finansija i trezora, te novoimenovani direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH rekao je da misli na rast prihoda, ali i na bolji odnos prema građanima

05.06.2023. 21:00
  • Podijeli:

Znam šta je potrebno Upravi za indirektno oporezivanje - poručio je novoimenovani direktor ove institucije, a i dalje aktuelni ministar finansija i trezora BiH, Zoran Tegeltija, u emisiji "Reaktor".

U razgovoru sa našom Dubravkom Gajić, Tegeletija je otkrio da misli na rast prihoda, ali i na bolji odnos prema građanima i poslovnoj zajednici.

Tu se, takođe, nametnulo i pitanje zgrade ove institucije u najvećem gradu Republike Srpske.

"UIO se obratila još prošle godine Savjetu ministara za dodatna finansijska sredstva, pa je i odobren dio tih sredstava u budžetu za 2023. godinu. Sa dijelom sredstava koji postoji na računu UIO, može da se riješi dobar dio prostora, bar glavne kancelarije", ističe Tegeltija, dodajući da se u ovom trenutku pripremaju tenderi, te završavaju i planiraju u skladu sa dostupnim finansijskim sredstvima.

Osim o instituciji na čije čelo dolazi, Tegeltija je govorio i o onoj iz koje odlazi, a gdje bi ga, na mjestu ministra finansija i trezora, trebao zamijeniti, takođe kadar SNSD-a, Srđan Amidžić.

Ocijenio je  da je Savjetu ministara, atmosfera bolja u odnosu na raniji period.

"Za razliku od prethodnog perioda, kada gotovo da nije bilo nikakve spremnosti za razgovor, kada se SDA ponašala po principu 'samo da prođe ovaj mandat, u kojem je SNSD, jer sa njima ne možemo ostvarivati svoju politiku, pa ćemo čekati da dođe neko pogodniji iz Republike Srpske', sada se razgovara i traže se rješenja", priča Tegeltija.

On je u "Reaktoru" poručio i da nije pristalica uvođenja diferencirane stope PDV-a, konstatujući da bi vlast u BiH trebala direktno da podstiče najugroženije kategorije stanovništva. Pristalica Otvorenog Balkana - jeste, jer ovaj projekat, prema njegovim riječima, znači unaprijeđenje trgovine zemalja Zapadnog Balkana.

Kada je riječ o putu BiH ka Evropskoj uniji, Tegeltija smatra da BiH jeste usmjerena u tom pravcu, ali da je jedna od prepreka različito viđenje prioriteta.

A, kada je već riječ o prioritetima, otkriva da, u njegovom životu, novac nije jedan od njih.

"Nemam lični odnos prema novcu. Mislim da oni, kojima novac postane cilj, imaju problema u životu. Kako kaže ona reklama - neke stvari se ne mogu kupiti novcem", zaključio je Tegeltija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()