Sutra sjednica Parlamenta FBiH: Na stolu prijedlog za imenovanje nove Vlade FBiH

Na dnevnom redu je jedna tačka, a to je razmatranje materijala koji smo dobili od rukovodstva Federacije BiH

05.04.2023. 14:06
  • Podijeli:
Mladen_Boskovic_izjava_foto-UNA-642d6403e70c7.webp Foto: UNA

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održati će se sutra s početkom u 14 sati, kazao je danas novinarima predsjedavajući ovog doma Mladen Bošković.

Na sjednici zastupnici bi trebali razmatrati prijedlog predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara za sastav nove Vlade FBiH.

"Sukladno rokovima i onome što smo dobili od rukovodstva, Bradare, Stojanovica i Lende stvorili su se uslovi da se sazove sjednica Predstavničkog doma i mi smo dogovorili da se to održi sutra u 14 sati", kazao je Bošković.

Dodao je da na dnevnom redu je jedna tačka, "a to je razmatranje materijala koji smo dobili od rukovodstva Federacije BiH".

"U tom materijalu je dopis od predsjedavajuće. Tu je odluka o imenovanju premijera Vlade, zamjenika i ministara u Vladi FBiH. Uz tu odluku došla je saglasnost od Stojanovića i Lende da on nije saglasan, dakle Lendo nije dao saglasnost. Sutra je zadnji dan kada bi trebalo da se dogodi imenovanje Vlade Federacije", istakao je Bošković.

Prema njegovim riječima, Predstavničkim dom kao zadnja instanca bio je dužan po Ustavu da sazove sjednicu.

"Razgovarat ćemo o tome šta smo dobili, da svako od klubova vidi. Informacija o odluci. Mi cemo imati informaciju, šta će se iz toga dogoditi, kuda će rasprava ići, živi bili pa vidjeli. Na osnovu ovoga što imamo neće biti glasanja. Sukladno onome što imamo, nemojmo zaboraviti da je ovo FBiH i mi ne znamo kakav će sutra dan osvanuti. Ako bude samo ovo što imamo, Dom neće uraditi nista što nije po Ustavu", naglasio je.

Zastupnik Admir Čavalić istakao je da se u javnost plasirala vijest da će se imenovati Vlada FBiH.

"To nije u skladu sa Ustavom i nije stavljeno na sto kao ideja. Sutra je rok, Parlament mora zasijedati, raspravljat ćemo, nećemo donositi odluke", istakao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()