Senaidu Memiću ukinut pritvor

Bivšem ambasadoru Bosne i Hercegovine u Maleziji određene mjere zabrane zbog zdravstvenih razloga

02.06.2023. 13:40
  • Podijeli:
Senaid Memić foto Armin Durgut:PIXSELL-645e2f5b626a5.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji i bivši načelnik Ilidže Senaid Memić (SDA) pušten je iz pritvora te su mu izrečene mjere zabrane, potvrdio je za Klix.ba Amir Hadžić, Memićev advokat.

Prema Hadžićevim riječima, Memić je pušten iz pritvora zbog narušenog zdravlja te je takva odluka donesena nakon vještačenja njegovog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, Memić, dok je još bio ambasador, uhapšen 11. maja u Sarajevu, a tereti se za nezakonitu gradnju dok je bio načelnik Ilidže. Dva dana poslije hapšenja, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Sa pozicije ambasadora je smijenjen 22. maja, a za novog ambasadora je imenovan Edin Jahić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()