Sastanak uspješan: Lideri BiH dogovorili usvajanje budžeta

U Mostaru je, na poziv Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, danas održan sastanak stranaka koje čine koaliciju na nivou BiH.

01.07.2024. 16:43
  • Podijeli:

Lideri vladajućih stranaka na nivou BiH dogovorili su danas na sastanku u Mostaru usvajanje budžeta.


U Mostaru je, na poziv Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH, danas održan sastanak stranaka koje čine koaliciju na nivou BiH.

Sastanku su u ime SNSD-a prisustvovali lider te stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Radovan Višković, generalni sekretar Srđan Amidžić, te član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Kada je riječ o HDZ-u BiH, uz stranačkog lidera, sastanku su prisustvovali i Čovićeva zamjenica Borjana Kršto i potpredsjednik stranke Darjana Filipović.

Na sastanku su bili i lider SDP-a BiH Nermin Nikšić, stranke NiP Elmedin Konaković, te Naše stranke Edin Forto.

U delegaciji SDP-a BiH bili su i Saša Magazinović, partije Narod i pravda Denis Zvizdić, te Naše stranke Predrag Kojović i Sabina Ćudić.

Dodik je ranije rekao da će se bošnjačkim političarima na sastanku u Mostaru pokušati da objasni da napadi na jedne i dodvoravanje drugima neće ništa donijeti, osim poniženja i da se u Evropu ne može tako što instrumentalizujete pravosuđe, kršite Ustav, zakone i propise pišu Nezavisne novine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()