Sastanak sa kolegama iz BiH: Njemački ministar odbrane danas u Sarajevu

Pistorius će biti svečano dočekan ispred Doma Oružanih snaga BiH, a zatim će održati radni sastanak.

06.02.2024. 07:27
  • Podijeli:
Boris Pistorius - reuters-63c6781147851.webp Foto: Reuters

Ministar odbrane Savezne Republike Njemačke Boris Pistorius dolazi danas u službenu posjetu Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine.

On i njegova delegacija će se u Sarajevu sastati sa ministrom odbrane u Savjetu ministara BiH Zukanom Heleomz, i njegovim zamjenicima Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem.

Pistorius će biti svečano dočekan ispred Doma Oružanih snaga BiH, a zatim će održati radni sastanak.

Osim sastanka sa zvaničnicima Ministarstva odbrane, očekuje se da će se Pistorius sastati i s članovima Predsjedništva BiH

Ovo je jedna u nizu posjeta evropskih i svjetskih zvaničnika BiH. Ovih dana su BiH pohodili članovi Sjevernoatlantskog savjeta, zamjenik generalnog sekretara NATO-a, pomoćnik državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove. Bila je u BiH i predsjednica Mađarske a krajem ove sedmice stiže i predsjednica Slovenije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()