Reis nije za nametanje odluka OHR-a: Političari da preuzmu odgovornost

Na kraju je političkim i društvenim akterima poručio da trebaju tragati za rješenjima

27.03.2023. 13:15
  • Podijeli:
smit-kavazovic-ohr.jpg

Politički akteri u našoj zemlji moraju pokazati odgovornost za stanje u zemlji i u potpunosti je preuzeti i trebaju prestati očekivati rješenje od međunarodnih aktera, pa i Ureda visokog predstavnika (OHR), osim kada je to u skladu sa odredbama Dejtonskog mirovnog sporazuma nužno, izjavio je za Agenciju MINA reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Poručio je kako će bilo kakvo nedosljedno i pristrano nametanje novih pravila za konstituiranje vlasti samo dodatno destruirati ionako ruiniran stepen društvenog povjerenja u političke institucije vlasti, kako domaće tako i međunarodne.

“Vrijeme je da svi pokažu veći stepen odgovornosti, i političke partije i međunarodni zvaničnici, OHR i zapadne ambasade, kao i članice Vijeća za implementaciju mira (PIC). Dodatne podjele i polarizacija društva samo komplikuju političke i svake druge okolnosti u državi što se reflektuje na sve građane, pa i vjerske zajednice”,  kazao je reisu-l-ulema.

Na kraju je političkim i društvenim akterima poručio da trebaju tragati za rješenjima koja su rezultat dogovora i kompromisa, a izbjegavati sve što vodi daljoj polarizaciji društva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()